Гордост: Четирима състезатели на ОМК „Несебър-2000“ са сред най-добрите ветроходци

Гордост: Четирима състезатели на ОМК „Несебър-2000“ са сред най-добрите ветроходци

Спорт 1065 0

Българската федерация по ветроходство награди десетимата най-изявени ветроходци за изминалата година. Преди старта на новия състезателен сезон, по време на Общото събрание на организацията, Анастас Петров, Владислав Маринов, Диана Маркова и Иван Димов от Общински морски клуб „Несебър-2000“ получиха почетни плакети „Най-добър ветроходец на 2016г.“. Четиримата спортисти са държавни шампиони в своите ветроходни класове.

Анастас Петров е роден през 1987 г. и е най-опитният състезател между наградените. От 2013 г. насам е водач на националната ранглиста в олимпийския клас „Фин“.

15-годишният Владислав Маринов през изминалата година има осем старта в държавното първенство, завършили със седем златни и един сребърен медали. За трета поредна година е водач на националната ранглиста в най-масовия клас „Оптимист“.

Диана Маркова е младата надежда на ОМК „Несебър-2000“. 12-годишната състезателка за втори път е държавен шампион в клас „Оптимист – момичета младша възраст“.

Иван Димов, на 17 години, е начело на националната ранглиста в олимпийския клас „Лазер Стандарт“ . В състезателната си кариера има множество призови места в класовете „Оптимист“ и „Лазер Радиал“.

Тържествената церемония се състоя в Министерството на младежта и спорта.

Етикети: Атанас Петров, Владислав Маринов, ОМК Несебър 2000

коментари

0

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com