Младият актьор Тигран Торосян, номиниран за “Икар” за Изгряваща звезда, както и награда за най-добра мъжка главна роля на Балканите от международния фестивал на малките форми в Македония през 2011 г., пристига в Бургас, за премиерата на една от най-успешните пиеси на Джон Легуизамо- „Изрод”. Тя ще бъде представена за първи път в Куклен театър - Бургас от 19.00 часа на 6 юни. Спектакълът е хит на Бродуей и има пет номинации за наградата „Тони“.

”Изрод” е забележително саркастична автобиографична изповед на един млад латинос в страната на неограничените възможности, от детството до неговия първи сблъсък с шоубизнеса. До голяма степен спектакълът е свързан с взаимоотношенията на Легизиамо със семейството му, и главно с неговия баща – неудачник в бизнесначинанията, често пиещ и понякога грубиянстващ.

Син – баща, баща – син са основните теми в моноспектакъла. И това не е просто наелектризираща комична визита в миналото, а целенасочено и болезнено докосване до демоните от детството. Цялата анатомия на човешкото тяло влиза в разкрепостения монолог на героя, който разказва живота си от детството до артистичната кариера.

Режисьор на спектакъла е Атанас Атанасов, а музиката е дело на Румен Бояджиев-син. Постановката гостува в Бургас по покана на Маруся Русева и “Арт Ателие”.