Бургаските таланти от трупата за френски театър към ПГРЕ "Г.С.Раковски" обра най-престижните награди на 24-тия международен франкофонски ученически театрален фестивал, който тази година се проведе в Стара Загора.

Възпитаниците на бургаската Френска гимназия успяха да завладеят сърцата на журито и спечелиха най-много отличия, от всички участници от цялата страна, с пиесата "Почти идеалното семейство", която бе режисирана от очарователната Клер Пиа, дошла от Франция, за да преподава на учениците от Бургас тази година.

Бургаската трупа се класира на трето място в оспорвана конкуренция с представители от София, Варна, Велико Търново, Кърджали, Благоевград, Стара Загора и Македония . Под бурните аплодисменти на залата журито присъди приза за най-добра актриса на Гергана Паскалева от 11B клас, а престижната награда за най-добро произношение на езика на Молиер отиде при Даниела Стоянова от 10B клас, която освен с актьорско майсторство омагьоса публиката и с уникалния си глас.

Принос за високото отличие имат и останалите актьори - Стела, Мария, Диана Драмаданова, Диана Авелова, Давид и Продан, които усвоиха езикът на глухите, тъй като той беше един от акцентите в завладяващата пиеса, която показва пътя към върха на една тийнеджърка, която дава всичко от себе си, за да се занимава с това, което най-много харесва – музиката.