Един от най-предпочитаните курорти на Южното Черноморие - Китен, вече е подготвил за туристите поредица от впечатляващи прояви това лято, още повече, че тази година се отбелязват 85 години от създаването на селището. Китен предлага богатата програма с развлечения и фестивали, които ще оставят незабравими спомени за летуващите там.

Тази година старт на инициативите ще бъде даден с Празника на града- 25-ти май.

От 7 до 11 юни ще се проведе VI Международен фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица“, организиран от кметството. Фестивалът има за цел запазване, обогатяване на българските и международни културни традиции.

Акцент в проявите ще бъде атрактивният за малки и големи Ретро парад на автомобили, който ще се проведе за първи път в морският курорт на 17 юни 2017 г.

На 21 юни Китен ви кани да преживеете магията на един от най-старите и трудно обясними ритуали в България – нестинарския танц върху жарава. Древният ритуал днес е запазен само на пет места в Странджа.

8 и 9 юли ще бъдат дните за любителите на зумба-ритмите. С движенията на салса, самба, танго, меренге, регетон, кумбия и самба ще кършат тела всички любители на танците на открито.

Изложбен базар „Дни на занаятите“ ще съживи българските традиции за пети път от 12 до 16 юли. На базара различни занаятчийски камари и организации на творци-приложници от цялата страна ще представят своето майсторство пред жителите и гости на черноморския град. Първата творческа вечер 12 юли, отново ще бъде посветена на фолклора и нестинаските танци.

И ако случайно някой е пропуснал танца върху жаравата или иска отново да потъне в неговата магия, може да направи това отново на 3 август.

Финалът на организираните забавления е на 29 и 30 август, когато на открита сцена ще се проведат концертите от II-рият младежки поп и рок фестивал с конкурсен характер „Ноти по пясъка“. В него участие могат да вземат всички талантливи деца и младежи от България и чужбина.

Съчетанието на гора и плаж прави Китен един от най-желаните курорти за летуващите по българското Черноморие. Тази година към това се прибавя е културната програма, която ще създаде неповторима атмосфера.