В неделната програма на ”София филм фест на брега” влизат три филма, сред които и тазгодишният носител на Оскар за най-добър филм - “Лунна светлина”. Бургазлии и гостите на града ще имат възможността да видят лентата от 20:00 часа в общинското кино “АБ” в сградата на ДТ “Адриана Будевска”.

Филмът е дело на режисьора Бари Дженкинс и е базиран на непубликуваната полубиографична пиеса на Тарел Алвин МакКрейни - “На лунна светлина чернокожите момчета изглеждат сини”. Оригиналното произведение е написано малко след като авторът загубва майка си, която става жертва на коварния СПИН.

Около десетилетие след написването на пиесата, тя става основа за създаването на филма “Лунна светлина”. Драмата разказва за трудностите на едно чернокожо момче, което се бори да открие собствената си сексуалност, подложено на физическо и психическо насилие заради различията си. Главният герой трябва да се справи с наркозависимата си майка и чувствата си към най-добрия си приятел.

В ролите влизат Махершала Али, Наоми Харис, Треванте Роудс, Андре Холанд, Жанел Моне, Аштън Сандърс. Музиката е дело на Никълъс Брител, а продуценти са Адел Романски, Диди Гарднър, Джереми Клайнер.

Преди прожекцията на “Лунна светлина”, “СФФ на брега” ще покаже пред бургаска публика лентата „Белгийският крал” на режисьорите Петер Бросенс и Джесика Удуърт (16:00 часа), както и българският филм „Христо” на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов (18:00 часа). Билетите са на цена от 8 лева за една прожекция. Има и промоционални карти - 50 лева за 10 прожекции и 30 лева за 5 филма.