Екзотични фолклорни състави ще посетят Бургас от 21-ви до 25-ти август. Поводът е 45-то издание на Международния фолклорен фестивал- най-старият в страната.

Бургазлии и гости на града ще се докоснат това лято до колорита и културата на държавите Испания, Колумбия, Сърбия, Германия, Грузия, Полша, Русия, Алжир, Словакия и Румъния, чрез групи, които представят техния фолклор и обичаи. Те бяха подбрани от експертна комисия от рекорден брой фолклорни формации - 74, които тази година кандидатстваха за участие в МФФ Бургас` 2017.

Потвърждение до дни се очаква единствено от още два състава - тези от Индия и Турция.

Фестивалната програма и тази година обещава да бъде изключително атрактивна и богата. Тя ще включва пъстри и шарени дефилета по улиците на града, безплатни концерти в Летния театър, на открити сцени в различни части на града, галаконцерт на участниците, базар на народното творчество, демонстрации на народни занаяти и др.

Един от очакваните с интерес моменти по време на фестивала е връчването от Община Бургас на наградата за народно песенно и танцово творчество, която представлява диплом и статуетката "Нестинарка", която е дело на скулптора Ненчо Русев.