Младият български автор Богомил Иванов гостува в Бургас за представянето на новият си роман „Лудост за здраве“. Премиерата на книгата ще е в Регионална библиотека "П. К. Яворов", петък от 18:00 часа.

20-годишния Богомил е силно повлиян от митологията на Балканите, филмите на Емир Кустурица и книгите на Никос Казандзакис, младият автор Богомил Иванов твори в жанра на магическия реализъм, за да повдигне въпросите, които вълнуват младото поколение и да запази ценностите на нашите земи.

Романът „Лудост за здраве” се развива някъде на Балканския полуостров, както предупреждава авторът още в самото му начало и дава избор на читателя си – „където си изберете”.


Това е роман за пирати-възрастни мечтатели, прекарали годините си в илюзии и авантюри, забравили най-важното, поддържало живота им истински, реален, та дори и извън рамките на общоприетото мнение за това. Събирайки се отново заедно, минават през куп приключения заради лъжливо отмъщение, но всъщност всички те търсят само едно – истинския живот. Живот на приключения и обща цел.

Въвлечен в тяхната лудост, един интелектуалец-учител ще се впусне в бягство от разграждащата го рутина с вярата, че силата ще стигне за големите решения. Решенията способни да го потопят в суровата среда на вдетенени авантюристи, абсурда и идеята да живееш според странностите си. С тях стига до пълен катарзис на своя приличен, но с нищо неизпъкващ живот.
Предстоят срещи с двуетажна саксия на гигантска секвоя, танцуващи статуи и заточени книги...