В понеделник /23 януари/ от 18.00 часа в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино" ще бъде представена изложбата "Светът за българския воин".

Експозицията се основава на публикации от водещи европейски издания и пасажи от книги на западни кореспонденти, отразявали ключови моменти от българската история. Те са част от томовете от едноименната трилогия на автора и първи кореспондент на BBC за България след 10 ноември 1989 г. Димитър Димитров.

В 24 пана изложбата представя извадки от най-интересните публикации, илюстрации и художествени произведения от тритомното издание, включващо статии, картини, гравюри и скици, събирани в продължение на повече от 25 години от автора на трилогията Димитър Димитров.

Оригиналните текстове са на английски, френски, немски, италиански и други езици, както и множество илюстрации са сканирани, а към тях е приложен преводът на български.

Изложбата се осъществява благодарение на Института на Свободните Изследователи "Хистореон" (ИСИХ), Фондация ЗАЕДНО и ВМРО.