Районна прокуратура в Несебър е най-нежеланото място за работа, колкото и странно да звучи. Това обяви днес в Бургас обвинител № 1 на Републиката Сотир Цацаров след близо двучасова среща с ръководството на полицията и магистратурата в Бургас.

Битовите условия са ужасни, натоварването е изключително голямо и това е причината съвсем малко кандидати да искат да работят там.

„Надявам се, че есента ще успеем тя да се превърне в едно малко по-привлекателно място, най-малкото с оглед това, че ще получи нова сграда”, посочи Цацаров. В момента от щат от 9 магистрати, там работят едва шест. Останалите работни места са свободни, желаещи за тях няма, а освен това законът забранява командироването на служители при незаети щатове.

Междувременно до седмица се очаква прокуратурата да внесе обвинителния акт срещу бившия административен ръководител на прокуратурата в Несебър и настоящ редови магистрат Георги Русев. Той бе подведен под наказателна отговорност, след като през януари т.г. бе засечен да бракониерства с още четирима души край Приморско. В настоящия момент Русев продължава да заема поста си, въпреки продължаващото разследване срещу него, тъй като по закон, не може да се поиска отстраняването му, тъй като престъплението не е свързано пряко със служебните му задължения.