Измамница от разградското село Ясеновец успяла да измъне 110 000 лева от кавалери в чужбина с обещание за брак. До сватба така и не стигнало, тъй като сексът останал мираж. Гюлхан пъшкала по телефона на кандидат- младоженци от Турция, Русия и Швейцария. Това се посочва в обвинителен акт на прокуратурата във Варна.

Подсъдимата е Гюлхан Р. Палавницата съблазнявала наред между 2010 и 2013 година, посочва обвинението. Прокуратурата определя действията й като проява на „престъпна упоритост”.

Става въпрос за измамна практика в Североизточна България, при която моми и омъжени жени зарибяват кавалери в чужбина с обещания за любов и брак и получават от възлюблените солидни преводи във валута.

Тъй като е трудно да бъде доказана измама, българските съдилища успяват да осъдят булките-бегълци най-много за укрити данъци върху получените суми. За три години Гюлхан получила по сметката си общо 110 195 лева в различни валути. За получената сума трябвало да внесе 10 138 лева данък Тя изобщо не подала декларация за дължимите налози. Нещо повече пуснала молба за социални помощи. Водела се безработна, сама отглеждала детето си, а в Агенцията за социално подпомагане в Разград, в която заявила, че не получава доходи, като скрила транферите от чужбина.