Бизнесмен затвори в склад ученик от Английската гимназия в Бургас, а там, далеч от очите на очевидци, пребил брутално момчето, заради шега с една ябълка. Това става ясно от решение на Бургаския районен съд от тази седмица, с което на предприемача, който е от Ямбол, висшист, с инициали – Г.Д., е наложено условно наказание от 1 години лишаване от свобода с три години изпитателен срок.

Нападението е извършено на 25 януари м.г. Тогава 15-годишното момче влязло в магазина за хранителни стоки, разположен близо до гимназията в комплекс „Зорница”, заедно със съученичка, научи БургасИНФО. Двамата се шегували, тийнейджърът взел една ябълка и я поставил в качулката на момичето. Собственикът на магазина станал свидетел на сцената и решил да раздаде правосъдие. С бой вкарал ученика в склада, там с юруци разкървавил лицето на ученика. След като „въдворил ред” решил да пусне момчето.

След побоя пострадалият е получил кръвонасядания на брадичката и челото, рана на устната. Срещу собственика на магазина е било повдигнато обвинение по чл. 143 от НК – за принуда, чрез използване на сила и заплаха.

Законът предвижда до 6 години затвор за това престъпление. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.