Три години лишаване от свобода за шофьора Емил Ангелов, който на 14 май 2015 г. предизвика катастрофа на магистрала "Тракия" в района на Нова Загора, при която загинаха двама гранични полицаи, а трети получи средна телесна повреда. Това реши състав на Апелативен съд – Бургас като измени присъдата на сливенските магистрати и отмени частта, с която е отложено изтърпяването на наказанието „лишаване от свобода“. В останала част присъдата е потвърдена от въззивната инстанция. Ангелов е лишен да управлява моторно превозно средство за 4 години.

Делото пред Апелативния съд е образувано по протест на прокуратурата и жалба на частните обвинители срещу решението на ОС-Сливен за налагане условно наказание от 3 години с 5-годишен изпитателен срок на подсъдимия Ангелов.

Той е признат за виновен в това,че на 14.05.2015 г. по АМ „Тракия", км.236 в землището на гр. Нова Загора, при управление на лек автомобил "Мерцедес Вито", регистриран на Регионална дирекция „Гранична полиция"- Кюстендил с посока на движение гр. София, нарушил правилата за движение по пътищата регламентирани в ЗДвП,вследствие на което при движение с технически несъобразена скорост предизвикал пътно-транспортно произшествие с непосредствено движещото се пред него МПС - товарен автомобил „Камаз" и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лице – В. Д. и Й. А., както и средна телесна повреда на В. А. и тримата от гр. Кюстендил. Пострадалите гранични полицаи, са били служители на регионален граничен сектор Кюстендил и се връщали към дома, след 15-дневна командировка за охрана на южната ни граница с Турция. В колата пътували общо 7 души.