Процесът срещу 32-годишния Ангел Радичев, който през август м.г. заплаши да „убие от бой" и ”да изчака в Бургас с още десет души” шофьор на автобус пред очите на 42-ма пътници на автомагистрала „Тракия", започва на 5 април т.г. Делото ще се разглежда в Районния съд в Карнобат.

Срещу Радичев, който след екшъна, стана известен с прозвището „Батката от магистрала „Тракия” е повдигнато обвинение по чл.325, ал. 2 от НК- за престъпление против реда и общественото спокойствие.

Според прокуратурата действията му грубо нарушавали обществения ред и изразявали явно неуважение към обществото. Поведението му, твърди държавното обвинение, се отличава с изключителен цинизъм или дързост. За това престъпление законът предвижда до пет години лишаване от свобода. Ангел стана клиент на прокуратурата, след като в медиите и социалните мрежи изтече видео с скандала между него и шофьора на автобуса. „Аз си карам с 250 км/ч, а ти ме засичаш”, последвано от псувни срещу водача на рейса и ритници по рейса е само част от сюжета на видеото.

Радичев бе задържан, после пуснат под домашен арест, а в момента е с мярка за неотклонение „подписка”.