Окръжният съд в Бургас върна обратно в прокуратурата делото срещу вече бившата служителка на окръжната магистратура в града Зорница Атанасова (на 46 г.), обвинена за кражбата на веществени доказателства по 18 дела. Атанасова бе подсъдима затова, че през периода 18 март 2009 - 19 март 2012 г. от прокуратурата са изчезнали общо 9691 лева, 2200 евро, 1045 щатски долара, 15 паунда, пет златни гривни, пръстени, бинокъл „Галилео" и фалшива валута, описът за които според държавното обвинение трябвало да води именно Зорница Атанасова. Тя отрича и твърди, че е изкупителна жертва. На първа инстанция, Районният съд оправда подсъдимата. Последва протест на обвинението и делото бе изпратено в Окръжния съд. Сега от съда разпоредиха случаят отново да бъде върнат на прокуратурата. До тази въртележка се стигна, заради пропуски на.... прокуратурата. Причината – именно държавното обвинение не спазило правото на защита на Атанасова, в обвинителния акт имало множество пропуски, в него не било конкретизирано с какво и по какъв начин архиварката се е облагодетелствала.

Адвокатът на Зорница Атанасова- Захари Кирилов постави и още два възлови въпроса: „Прокуратурата не може да твърди, че търпи някакви липси, тъй като доказателствата се конфискуват в полза на държавата. Не трябва ли в конкретния случай тя да бъде представлявана в съда от министъра на финансите или от упълномощено от него лице? И редно ли е като частен обвинител да бъде конституиран административния ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас, или тъй като институцията е централизирана структура по делото трябва ли да яви самият Главен прокурор или упълномощен негов представител?”

Сега, според указанията на съда прокуратурата ще трябва да извърши нов ремонт на обвинителния акт и отново да го внесе за разглеждане... в съда. Така делото на практика ще стартира пак от нула.