Всеки, който има задължения към държавата, например неплатени глоби от КАТ, няма да може да ползва данъчни облекчения. Това заяви днес директорът на Териториалната дирекция на НАП в Търговище Антония Стойчева. Това е една от новостите в тазгодишната данъчна кампания, каза още тя.
Агенцията по приходите в Търговище е преизпълнила плана за събиране на приходи през 2016 година, каза г-жа Стойчева. Общият размер на събраните средства възлиза на над 108 милиона лева, което е с близо 13 милиона лева повече в сравнение с предходната 2015 година. Директорът на териториалната дирекция подчерта, че сериозен ръст е отчетен при събираемостта на ДДС от над 5 милиона лева. Общото изпълнение на плановото събиране на приходите в Търговищка област възлиза на 111 %.
По време на пресконференцията стана ясно, че тазгодишната данъчно-осигурителна кампания е стартирала успешно. От началото на годината физически и юридически лица подават своите годишните данъчни декларации. От 1 януари до края на месеца са подадени 329 годишни декларации за облагане с корпоративен данък. Като добра тенденция г-жа Стойчева отчете, че над 80 на сто от тях са били изпратени по интернет. Има и 273 физически лица, които са подали своите данъчни декларации за 2016 г. /dariknews.bg