Двамата крадци Доника Попова и Петко Великов, за които БургасИнфо първи писа (виж ТУК), че са откраднали кутия за дарения с парите за лечение на болно дете в Бургас, са заловени от полицията, съобщиха от Областна дирекция “МВР” - Бургас.

Вижте тандема Доника и Петко, които откраднаха парите за лечение на болно дете в Бургас! (ВИДЕО)

На база получена оперативна информация от служители на „Криминална полиция” при Второ Районно управление – Бургас обявените за местно издирване Петко Великов, 37 годишен и Доника Попова, 24 годишна, и двамата криминално проявени от Бургас, са задържани в апартамент на свой приятел в к-с „Братя Миладинови”, където се укривали от дни.

Констатирано е, че същите са извършители на кражба на кутия с дарения за болно дете със сумата от около 500 лв. в нея, позиционирана в търговски обект, разположен в района на бл. 71 в к-с „Славейков”. Собственикът на обекта не е заявил в полицията за извършеното престъпно деяние, като предпочел да популяризира записите от охранителните си камери в социалните мрежи, на база което се е стигнало и до самосезиране на полицейските служители.

Познавате ли тази жена? Тя нагло откадна кутия с дарения за болно дете от магазин в ж.к. „Славейков“ (ВИДЕО)

Задържаните с полицейска заповед за задържане лица са стари познайници на органите на реда, като до момента са извършвали множество кражби на дребни вещи и парични суми от търговски обекти в целия град.

За целите на започналото разследване ще бъдат иззети видеозаписите от охранителните камери на търговския обект в к-с „Славейков”, в който се е разиграло престъпното посегателство, като собственикът му, депозирал днес жалба за кражбата, ще бъде разпитан в качеството на свидетел.

Двамата бургазлии са задържани за срок от 24 часа. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава от служителите на Второ Районно управление – Бургас.