Коафьори може да се наложи да бъдат ангажирани в процес срещу трафикант на мигранти, заради искане на защитата на обвиняемия да се установи с къдрава коса ли е той или е плешив, каквито са показанията на единствения пряк очевидец на престъплението - граничен полицай.

38-годишният Ивайло Китов от Нови пазар, според тезата на прокуратурата е засечен през август м.г. да управлява луксовно Ауди с 11 нелегални мигранти край Китен. Щом забелязал колата на граничните Китов натиснал газта, стигнал до сметището край курортното селище, заоравайки в крайпътна канавка, зарязал мигрантите и хукнал да бяга. Мигрантите също се разбягали в близката гора и се наложило граничарите да ги търсят един по един, за да ги задържат. В групата имало две деца и две жени. Ивайло Китов бил задържан по-късно.

Окръжният съд в Бургас му наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, по-късно тя бе изменена в домашен арест, а в момента пред Районния съд в Царево адвокатът му иска още по-лека мярка. Китов твърди ,че не е бил зад волана на джипа. Защитата му посочва, че в Аудито не е имало и негови отпечатъци.