Кристиян Грънчаров от Бургас и родената в Царево 39-годишна Кристина Кабадиева пребориха конкуренцията и се класираха да полуфиналите на "Гласът на България". На крачка от тях отпадна бургаското момче Ивайло Филипов.
Кристият призна, че музиката е в кръвта му и показа бебешки снимки до пианото и китарата. В момента той е уличен музикант, но иска да направи сериозна кариера.
Кристина пък призна, че е самотна, живее в малка стая под наем в София, която е едновременно кухня, дневна и спалня, няма подкрепа от родителите си и единственото живо същество, което я обича безрезервно, е нейната чинчила. Досега нямах късмет в живота, но имам чувството, че ми е предоставен нов шанс, каза най-възрастната участничка, която се състезаваше с два пъти по-малки от нея.

Третият бургазлия е 31-годишният Димитър, който е част от единственият дует в шоуто, а партньорът му е от Троян. Двамата смятат да издават свое парче до седмица и завладяха публиката с народна песен в техен аранжимент и сценография.

На косъм от полуфинала отпадна Ивайло Филипов, който получи сценична треска и се почувства несигурен. Поради това обърка първия куплет и зрителите не му простиха. Ивайло пък призна, че докато живял в Москва и учил пеене, от време на време гладували, защото давали всичките си пари за уроци. Средства да се издържат им пращал от Бургас баща му, който също е музикант.