Бургаският малък голям певец Ивайло Филипов премина най-големия изпит в "Гласът на България" - супербитката и се класира за концертите на живо. В супербитките осемте участници се разделят на две групи по четирима и само един минава в следващия кръг, а другите си тръгват.
Ивайло се качи на сцената с температура, бронхит и на антибиотици, но успя да се пребори с трите си конкуренки от Пловдив, Пирдоп и Горна Оряховица и ги отвя със сценичното си поведение и силния дух.
Припомняме, че момчето е живяло и учило в Бургас до осемгодишна възраст, а когато откриват големия му талант, близките му го представят на Филип Киркоров да го чуе. Киркоров бил категоричен, че Ивайло има голяо бъдеще и обещава да го обучава и да му помага, ако семейството се премести в Москва.
Родителите му изобщо не се замислили и заминали за Русия. Там Иво участвал в доста състезания, включително оспорваното състезание "Дети, голос". И завършил на второ място.
Съдбата му донякъде напомня на тази на класиралия се на второ място на "Евровизия" вчера Кристиян Костов.

Веднага след това се състоя супербитката между останалите четирима в отбора на Графа. Там победи пак бургазлия - Кристиян Грънчаров и така Графа остана само с двама участника, и двамата от Бургас. Малко по-късно той се възползва от правото си и избра трети участник - 14-годишната Яна от София.