17-годишният Ивайло Филипов от Бургас безапелационно отвя конкурента се Цветко на сцената на "Гласът на България". Във вечерта на преките двубои бургаското момче надделя с глас и сценично присъствие над софийския си конкурент.
Иво има доста сериозна и любопитна история. На 8 годинки той спечелил певчески конкурс в Бургас и педагози му предрекли голямо бъдеще. Тогава семейството му взело решения да се премести в Москва, където има певчески школи, които развиват всеки талант.
Родителите му си намерили работа в руската столица и изцало се посветили на талантливото си дете. И Иво не ги разочаровал. Учех по 12 часа на ден, призна той. Пеех, упражнявах се, нямаше почивки, нямаше игри. Явих се на много конкурси, спечелих много награди. Но най-голямата е, че достигнах финала на "Гласът на Русия", а там са най-големите звезди, призна момчето.

Ивайло спечели двубоя тази вечер благодарение на отличната си школовка и кадифения си тембър, който отсега разтупва женските сърца. Ще направя всичко възможно да спечеля, каза усмихнатото момче от Бургас.