Рекордни пари са прибрали най-известните български певци от отминалата предизборна кампания.Звездите на естрадата и фолка са се облажили с рекордни хонорари, които обаче остават необявени и минават в графа "неофициални плащания",тъй като повечето централи имат ограничения за похарчените суми. Така най-известните ни шоу знаменитости пеят уж по симпатия, без хонорар, макар истината да е коренно различна, твърдят от столичен вестник.

За да се възползват максимална от щедростта на партиите , голяма част от чалга звездите са вдигнали хонорарите си за предизборни концерти, докато други изпълнители,включително и естрадната прима Лили Иванова, категорично са отказали да се включат в политически агитации.

Според запознати рекордьор по предизборни изяви тази година е Васил Найденов. Васко Кеца е реализирал над 20 концерта за различни партии. Той е пял и за ГЕРБ, и за Реформаторски блок, даже и за Патриотичния фронт. Певец №1 на България е настоявал за сумата от 8 хиляди лева за всяка партийна изява, така ,че според запознати е инкасирал над 160 бона за по-малко от месец. На всичко отгоре парите са чисти и на практика не дължи данък върху тях, тъй като не са обявени от партиите.

Останалите поп певци също са се включили в политическите агитации. Мария Илиева и Любо Киров са подкрепили ГЕРБ, като всеки от тях е получил по 5000 лева хонорар за изявата си. Калин Вельов също пя за партията на Бойко Борисов, но тъй като бе в листата, не е прибрал хонорар.

От БСП заложили на естрадните звезди Йорданка Христова, Силвия Кацарова и Петя Буюклиева. Данчето е взимала по 5000 лева на концерт, Кацарова -по 4 бона, а Петя Буюклиева е извисявала глас и развявала грива за Корнелия Нинова срещу сравнително по-скромните 2500 лева на изява.

Партията столетница за поредна година се е доверила и на народната певица Николина Чакърдъкова, която е закрила кампанията им на 22 март с голям концерт в Смолян. Фолклорната звезда прибрала по 6 бона на участие, издават запознати. Тя е имала общо 8 ангажимента за "червените", така че тя се е облажила с близо 50 бона за около месец./ПИК/

Доста пари от изборите е направила и Ивана. Чалга звездата остана вярна на ГЕРБ и категорична отказа запее за кампанията на БСП, въпреки че получила предложения и от двете централи. Вместо стандартни си хонорар 6000 лева,любимката на народа се цанила за по 10 000 на изява. Изпълнителката на "Шампанско и сълзи" е имала над 10 участия за ГЕРБ. В по-малки градове се оказа,че тя е пяла и за ДПС. Простата сметка показва,че за изборите тя е прибрала около 150 000 лева. Не е ясно каква част от парите отиват в джоба на продуцентите й от "Пайнер".