Благой Георгиев, който е много близо до футболна пенсия, очевидно е започнал да се ориентира към нова професия, с която да издържа руската си съпруга Есмер Омерова и трите си деца. Халфът на руския "Оренбург" пуска модна линия в комбина с дизайнерката Елена Манолкова, видя ПИК в социалните мрежи.

Първите продукти - дизайнерски тениски с лика на футболиста, лъснаха върху гърдите на групичката майстори на малки вратички. Те се прочуха покрай клипчетата на Валери Божинов с кавъра на "Трепни", в които бившият футболист на "Партизан" пращаше онлайн поздрави на Благо Иконата, Тони Найка и Асенчо Таксито.

Снимка със своя отбор юнаци Георгиев публикува по-рано днес в своя "Фейсбук". Вчера полузащитникът се е прибрал в София за няколко дни, а снощи дори се появи на ретро парти в "Клуб 33". Там в манекен на един от артикулите се вживя Асенчо Таксито.

Благой Георгиев не е първият футболист, който влиза в колаборация с дизайнерката Елена Манолкова. Съпругата на треньора на вратарите в "Локомотив" (Горна Оряховица) Владо Манолков бе тази, която миналата година превърна в моден хит прословутата фраза на Валери Божинов "Малко коте, секс има ли?". Спортната й марка марка "Super Rich" се приема добре във футболните среди и много играчи носят спортните й артикули.

Близки до Благо Иконата издават, че освен фланелките с три различни снимки на футболиста, в момента дизайнерката разработва за него и анцузи, спортни шапки, шорти и мъжки бански.