Суперзвездата на руската естрада Филип Киркоров не просто има свое 17-годишно копие в хитовото музикално риалити. Ивайло Филипов се познава доста добре със своя идол още от дете, двамата пеят заедно по концерти в Русия, а самият Киркоров изпрати и видеопослание на протежето си при изявата му в преди минути в "Гласът на България".

Момчето разказа, че още от дете пяло в бургаската група "Горещи пясъчинки" и печелило много награди. То се влюбило в песните на Киркоров и отишло в Балчик на негов концерт, където се запознало с бащата на певеца. А по-късно и със самия Филип, който става негов покровител и тръгват слухове, че Ивайло е негово незаконно дете.

На всичкото отгоре физическата прилика между тях е поразителна. . Официално Киркоров има две деца в Русия, но и досега е голяма загадка кои са майките им.

Кадидатът за „глас на България“ Ивайло се ражда в Бургас, но още като малък заминава за Москва, защото майка му настоявала да го подготви за блестяща музикална кариера. Веднага след като пристигат там, момчето се запознава с Филип Киркоров, той се превръща в негов ментор и дори пеят заедно по концерти. 17-годишният Ивайло удивително напомня най-големия шоумен в Русия от периодите му с по-дълга и буйна коса. Познатите му допълват, че с всяка изминала година приликата им става все по-грандиозна и очебийна. Самият Филип Киркоров се появи в шоуто тази вечер, макар и по скайп. Той подкрепи протежето си и му изпрати специално видеоплослание: „Ако стигнеш до финал, ще се радвам да изпеем една песен заедно. Стискам ти палци и те поздравявам! Твой Филип Киркоров“.
Ивайло накара и четиримата от журито да се обърнат, а публиката скандираше "Още!". Той си избра за ментор Графа, макар че другите го молеха да отиде при тях.
На 14 години Ивайло е участвал в "Гласът на Русия" и е стигнал до финал.