Фолк певицата Софи Маринова стана косвен участник в криминалната хроника, след като белезниците щракнаха около китките на един от братовчедите й – Ангел. 40-годишният циганин от Етрополе е заловен заедно с още няколко апаши за серия от телефонни измами, с които са присвоили над 100 000 лева, пише hotarena.net.

Софи Маринова научила, че братовчед й е в ареста, след като нейни роднини я потърсили, за да му плати гаранцията от 2 бона. Винаги готовата да помогне, звезда тоя път не извадила и лев не от скъперничество, а защото смятала, че Ангел заслужава да е в килия заради безобразията си. Ангел и компания са тормозили пенсионери от базата си в село Гложене с оборотни сим карти. Циганите само за няколко месеца са успели да ужилят десетина наивници, от които прибрали около 100 бона, потвърдиха от полицията. Същият „братчед“ на черната перла преди десетина години я прослави и с друга простотия. Навръх Великден кощунникът Ангел разбил касата за дарение на манастир, в която, според игуменката майка Ефросиния, имало над 1000 лева милостиня.

Тогава ромът бе съден по бързата процедура и получи 7 месеца условна присъда заради самопризнания и разкаянието, което демонстрирал. Софи не може да скрие разочарованието си от Ангел и споделила, че през годините многократно е помагала на всичките си роднини. Имало периоди, в които на плещите й са лежали по 25 гърла, за които певицата всеки месец отделяла пари.