Анита Мейзер е много доволна от резултата на съдебното дело, в което бе обвинена и осъдена за убийството на съпруга си, което бе квалифицирано като неумишлено.

След доста скандален процес, на който сестрата на Николай, видна герберска активистка и общински съветник във Варна, натискаше да натика снаха си до края на живота й в пандиза, съдът в крайна сметка постанови на силиконката само три години лишаване от свобода. И ако миската не се бе опитала да подкупи полицай, наказанието й щеше да е дори много по-малко. Така или иначе присъдата на Анита Мейзер вече е в сила и от арненския арест, тя бе преместена в Сливенския затвор.

Анита не бе пусната под гаранция до делото пак заради връзките на разлютената сестра на убития, но пък престоят й в ареста ще се брои за излежаване на част от присъдата. Така че тя вече е изкарала зад решетките половин година от определения срок.

В Сливен се*с бомбата била посрещната радушно и си извоювала доста привилегии. Настанили я в самостоятелна стая не в самия затвор, а в общежитието към него, където е на свободен режим. За разлика от варненските си колеги, шефката на Сливенския пандиз не я мисли за сериозен престъпник, пък и била сигурни, че изтерзаната миска няма да избяга. Близки на Анита издадоха, че е поръчала да й донесат зад решетките много дрехи, за да може да поддържа самочувствието си и да се поглези малко след времето в ареста.


Този съвет получила от своя приятелка, която я насърчила да се гримира, да се грижи за външността си, да се тъкми само в най-добрите и маркови одежди… И по този начин да повдига духа си. Следвайки прецизно съветите на аверката си, Анита за нула време се превърнала в любимата кифла на Сливенския зандан.

Добри приятели задействали връзките си и тя ще започне работа в лафката край общежитието. Така всеки отработен ден ще й се брои за два излежани.

Като се прибави и доброто поведение, което тя по принцип има и не смята да го нарушава, се очаква силиконовата гърла да излезе на свобода още след година и половина.

В първото си официално интервю след злощастния инцидент пред Мартин Карбовски, Мейзер разказа историята си от първо лице:

„Не знаех, че ще стане така. Той искаше да го вържа здраво, за да се развърже сам. Искаше да го снимам с телефона и да прати клипа в Колумбия. Молих му се да не го прави, но беше пийнал. Свинските опашки обаче се забиха във врата му! Паникьосах се, опитах се да ги развържа! Не ставаше! Хукнах към кухнята да търся веро и ножица- да ги разхлабя. Но в това време той почина, а аз не можех да взема решение и тичах като обезумяла около него.

Не съм никаква супермацка и суперуомън! Една страхлива жена съм, която се шашна и не извика полиция и линейка веднага. Плаках като изгубено куче, мотах се, блъсках си главата в стената… после взех да мисля за имиджа си, за дъщеря си, как да спася себе си…. За него вече беше късно!

Заслужавам си наказанието, защото изпълних прищявките му, а после се панирах!“, категорична е миската.