Срещу 50 лв. може да посрещнем Гергьовден край морето. Любителите на Северното Черноморие могат да се възползват от оферти в курорта Златни пясъци.

Срещу 45 лв. на ден за един човек се предлага настаняване в 3-звезден хотел с включен ол инклузив. Освен това в предложението има и празничен обяд на 6 май с печено агнешко и дробсарма. Включено е и ползването на вътрешен отопляем басейн и джакузи, сауна и парна баня, тенис на маса и фитнес.

За 2 лева повече можем да си запазим 4-звезден хотел в същия курорт, но освен ол инклузив ще получим и безплатни шезлонги и чадъри, както и свободен достъп до един от нощните клубове, пише "Монитор".

В Приморско може да резервираме нощувка за 41,60 лв. в хотел с 3 звезди. Мястото за настаняване е на метри от плажа, а предложението е на база олинклузив, като включва и туристическа застраховка и курортна такса.

Хотел 4 звезди в Ахелой предлага нощувка, закуска и вечеря за 63 лв. на човек. Освен това офертата включва и СПА процедура по избор, вътрешен и външен басейн, чадър и шезлонг, финландска и билкова сауна, както и арома парна баня.

Балнеохотел във Велинград предлага нощувка със закуска и вечеря за 58 лв. на човек. На разположение на гостите са открит и закрит басейн с минерална вода с джакузи, тропически душ, сауна и парна баня. А Гергьовден ще бъде отбелязан с празнична вечеря.


Оферти за празненство във вътрешността на страна примамват с агнешко на пещ и отстъпки за атракции. В Ловеч например предлагат празничен обяд с традиционното месо, а настаняването е в комплекс от автентични къщи с битова механа.

Цената за две нощувки за един човек е 99 лв., като в нея се включват закуска и паркинг.

За любителите на планината можем да изберем Рибарица. Там за 1 май може да резервираме нощувка със закуска и вечери в три звезден хотел за 27 лв. Офертата е подходяща и за любителите на екстремните преживявания, защото с нея потребителите може да получат 15% отстъпка за джип сафари, както и 20 на сто за игра на пейнтбол.

За предпочитащите почивки зад границата оферти също не липсват. В някои от съседните страни може да ни излезе дори по-евтино отколкото в родните курорти. Само срещу 35 лв. на човек може да отидем на разходка до Скопие за ден.

В цената влизат медицинска застраховка, екскурзовод и туристическа програма. Срещу 89 лв. може да отидем за два дни в другата ни западна съседка - Сърбия. Офертата включва както транспорт, така и една нощувка в апартхотел, екскурзовод и посещение на Крушевац, Ниш, Суковски манастир и Пирот.

Срещу 62 лв. на ден може да посрещнете Гергьовден в 5-звезден хотел на о. Тасос. Цената предвижда нощувка и закуска, в стая с гледка към морето, както и парна баня, сауна и джакузи.

През първите дни на май може да резервирате на половин цена екскурзия до Черна гора. Цената е 200 лв. за 4 дни на човек. Пакетът включва 3 нощувки със закуски и вечери в 3-звезден хотел, екскурзия до Будва, Котор и Дубровник, както и обиколка на най-южния фиорд на Европа.