Агенцията по заетостта и EURES България в сътрудничество с германската Федерална агенция по труда набират кандидати за работа в туристическия сектор на Германия. Предлагат се места в сферата на хотелиерството и ресторантьорството в хотели и ресторанти, разположени из цяла Германия, както и работни места в областта на системната гастрономия в ресторанти от типа на различни световни вериги.

Заплатите са от 1500–2300 евро на месец, в зависимост от професията, професионалната квалификация, опита, региона и от колективните договори. Работи се на пълен работен ден, 40 часа седмично, както и на смени за областта на системната гастрономия. Работодателят оказва подкрепа при наемане на жилище, като предоставя контакти за това. Кандидатите трябва да изпратят на D.Lazarova@az.government.bg следните документи:

Автобиография в EUROPASS формат (задължително) на немски или английски език, кратко мотивационно писмо, диплома за завършено професионално образование, сертификати в оригинал и с превод, документи за образование по специалността, препоръки от предишни работодатели (при наличие). Всички документи трябва да са с превод на немски и/или английски език!

Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на интервюта, които ще се провеждат на немски език от представители на ЦЧСП Магдебург и Бремен, както и с двама немски работодатели. Интервюто в Бургас ще бъде от 10.00 часа на 28 март (вторник), във фоайето на бившия Културен дом на нефтохимика, на площад „Тройката“.

Повече информация за предлаганите оферти и изискванията към кандидатите можете да намерите на националния EURES сайт в рубриката „Работни места”:

ZAV–Bremen: № 49817; 49818; 49819; 49820; 49821;
ZAV–Magdeburg: № 49824; 49825; 49826; 49827 и 49828.