Бургас да се превърне в целогодишна туристическа дестинация с отварянето на летището ни за повече нискотарифни компании. Тази възможност бе обсъдена днес на среща между министъра на туризма от служебния кабинет доц. Стела Балтова и кмета Димитър Николов.

”Надявам се да разгърнем възможността за краткосрочни пътувания до Бургас от чуждите туристи”, заяви министър Балтова. Тя посочи, че е провела среща по въпроса с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев.

Кметът Димитър Николов обясни, че Общината подкрепя инициативата. Според него летище Бургас е изключително натоварено през летния сезон, в сравнение с летище Варна. През останалата част от годината може да има повече полети на нискотарифните авиокомпании до Бургас.

Градът разполага с добра хотелска база във всички категории и има потенциал за развитие. Същото се отнася за по-малките населени места в Бургаска област, които могат да посрещат туристи през цялата година, подчерта министър Балтова.

Двамата обсъдиха още сигурността на туристите за предстоящия летен сезон. Димитър Николов съобщи, че въвеждат навсякъде видеонаблюдение. В момента работят около 400 камери, като до края на годината ще станат 600.