А дали, ама... Ангелкова оптимист: 40% ръст на туристите това лято

img

Ръстът на туристите през Лято 2017 се очаква да бъде 30-40%.

Ръстът на туристите през Лято 2017 се очаква да бъде 30-40%. Това обяви министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

Според нея е изключително важно всички договори за концесия и наем, които са изтекли до края на 2016 година, и тези, които изтичат в средата на 2017 година, да бъдат подсигурени и да няма плажове без стопани, за да се гарантират всички тези ръстове.

"С големите туроператори, с които работим като "Томас Кук", "ТУИ", "Дер туристик", вече договорихме между 30-40% ръстове за лято 2017 година на база на ръстовете от 2016 година", заяви тя.

Ангелкова съобщи още, че тази седмица ще бъде в Москва по покана на руския министър на туризма и председателя на Федералната Агенция по туризъм на Русия да договаряме лято 2017 година, което също е изключително важно.

"2016 година имахме изключително успешен и рекорден сезон с ръст от 18%, над 5,5 млн. чуждестранни туристи само за първите 4 месеца, а с крилата на сезона стават над 6 милиона", подчерта тя.

"В подготовката за концесиите сме се водили максимално от качеството на услугата и намаляване на цените за плажни принадлежности. Много е важно промените, свързани с категоризацията на плажовете, да се случат много бързо, и да бъде усетен ефектът", каза още Ангелкова.

Коментарът на министъра бе по повод призивите на БСП да бъдат прекратени процедурите за отдаване на концесия.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Труп край Моста в Бургас

Пожар в центъра на Бургас

Акции за дрога в Айтос