Знаете ли, че видеото е опасно? 87 процента от притежателите на смартфони снимат видео. Много от тях го споделят в социалните мрежи. Смартфонът е лична телевизия, която позволява пряко излъчване в реално време от всяко място с интернет покритие. Тази телевизия вече е в джоба на вашето дете. Във всеки един момент то може да се включи в световното интернет пространство на живо, да говори и да показва каквото му хрумне без режисьор, без цензура, без възможността да го спрете.

С цел да създаде видео култура у децата бургаски център за млади таланти организира интензивен видео-телевизионен курс. Децата ще се учат да говорят пред камера, да снимат и да изполват невероятните възможности на видеото без да се излагат на опасности.

На курса децата ще учат основни умения за влогъри, телевизионни водещи, ще се упражнява дикция, ще учат основни жанрове - музикален видеоклип, репортаж, реклама, видеоклип за Социалните медии, как да правиш включване на живо без да се излагаш. Ще има много практически занимания снимане със смартфон, вземане на интервю. Ще се запознаят със закона за авторските права, откъде да се снабдяват с безплатна музика и много други. Лектор на занятията е режисьорката Мартина Чачевска.