Темата "Лесни пари" ще развиват кандидат-студентите по журналистика. Днес в 272-а аудитория на Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна писменият изпит. Желаещите, които са подали заявления за явяване, са 427.

Бяха изтеглени и още две контролни теми: "Пътят на Европа" и "Победи и загуби".

Заместник-ректорът на Софийският университет проф. Ренета Божанкова пожела на кандидатите да работят съсредоточено, но и с настроение, за да покажат всичко, което знаят. Тя ги призова да дадат възможност на знанията, разума и чувствата да се проявят, защото е убедена, че днес са дошли, за да победят в този конкурс и да станат студенти в Софийския университет.


Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен писмен и устен изпит, са: "Журналистика", "Връзки с обществеността" и "Книгоиздаване".

В 09:00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика започна и конкурсният изпит за новата специалност "Музикални медийни технологии и тонрежисура". Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 13.

Изпитът се провежда под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации (аранжименти, звукозаписни проекти, рекламни клипове, ремикси и други) и предоставени на стандартен звуконосител или личен лаптоп. По време на събеседването се дискутира начинът на изработка, концепцията и изпълнението.