Учител обяви гладна стачка като протест срещу образователната система

img
Снимка bTV

По думите му го грози уволнение заради нетрадиционните му методи на преподаване

Учител по философия от Пловдив обяви гладна стачка в знак на протест срещу образователната система. Ангел Грънчаров преподава в елитния техникум по електроника в града.

Той предприема крайната стъпка, защото твърди, че ще бъде уволнен заради различните му методи на преподаване, които ръководството на училището на одобрявало. Според философа най-важният урок в училище би трябвало да бъде този за свободата и правото на лична позиция.

Грънчаров води собствен блог, където казва видео-записи от философски дискусии в час, но без да иска писменото разрешение от родителите на учениците си. „Имал съм една такава идея – учебен час по философия, в който учениците водят дискусии – го записвахме с една видео камера, но това било нарушение на правата на децата”, казва той.

Десетокласниците споделят, че харесват часовете по етика и философия, защото се учели да мислят самостоятелно. Според тях Грънчаров е уникален и иновативен учител.

Според ръководството на училището обаче конфликтът е между учителя и ученици от XI клас, които не харесвали методите му на преподаване.

Заради качените в интернет дискусии директорът на училището е подал сигнал в Агенцията за закрила на детето./btvnovinite.bg

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Труп край Моста в Бургас

Пожар в центъра на Бургас

Акции за дрога в Айтос