73 студенти мерят сили в олимпиада по компютърна математика

img

Бургаският свободен университет ще бъде домакин на IV-та Национална студентска олимпиада по компютърна математика „Академик Стефан Додунеков”, CompMath 2015.

Бургаският свободен университет ще бъде домакин на IV-та Национална студентска олимпиада по компютърна математика „Академик Стефан Додунеков”, CompMath 2015. Форумът ще се проведе от 13 до 15 ноември т.г. Той се организира от национална комисия с председател проф. дмн Стоян Капралов от Технически университет Габрово.

В тазгодишното издание на олимпиадата ще премерят сили 73-ма студенти от 9 университета в България и експериментално ще участват ученици от средни училища в страната. Състезателите са от: Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”; Технически университет София; Технически университет Габрово; Технически университет Варна; Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”; Софийски университет „Св. Климент Охридски”; Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”; Русенски университет „Ангел Кънчев”; Бургаски свободен университет.

Националната студентска олимпиада по компютърна математика е индивидуално състезание, в което студенти от бакалавърски и магистърски програми решават математически задачи в средите MatLab, Matematica и Maple. Състезателите са разделени на три групи според изучаваната университетска специалност: Група А-Математика, информатика и компютърни науки; Група Б – Природни и технически науки, сигурност и отбрана; Група В – всички останали специалности. Тази година за първи път експериментално ще участват и ученици от Бургас,  Варна и Русе в нова четвърта група. Това са учениците от ПГЕЕ "К. Фотинов" Бургас,  МГ "д-р Петър Берон" Варна и АЕГ „Гео Милев“ – Русе.

Откриването на форума е на 14 ноември от 9 часа в зала 208. Награждаването на победителите е на 15 ноември от 9 часа в зала 208.

Олимпиадата се провежда с подкрепата на Община Бургас и на кмета Димитър Николов, на Обществен дарителски фонд, както и на фирмите Мусала Софт, Студио WEB, ТопПринт.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Двама са светкавично задържани за изнудване в Приморско

Огнен ад в Средец, загинаха баща и две деца

Пожар унищожи бившата постройка на детска градина срещу хотел "Приморец"