Ученици отбелязват 130-години от рождението на Йордан Йовков

img

Учениците от СОУ „Й. Йовков" - Бургас, ще отбележат  празниците на Народните будители, 130-години от рождението на Йордан Йовков и Патронния празник на училището. С много  интересни прояви и инициативи талантливите Йовковци за пореден път ще докажат, че в любимото им училище живее духът на бялата лястовица.

Голяма част от проявите са по идея на Клуб „Млад журналист" в училището.      Програмата за проявите ще бъде в три направления - „Съхраняване на историческата ни памет - път към бъдещето", „Изкуства" и „Спорт".

Особено място е отделено на 130- години от рождението на Йордан Йовков. За учениците от гимназиален етап е предвидена прожекция и обсъждане на филма „Военен кореспондент" в мултимедийната зала на училището. Обсъждането ще бъде на тема „Един не толкова познат Йовков", а учениците от седми клас ще направят за малките виртуална разходка в къщата музей на Йордан Йовков, представяйки пред тях свои презентации. 

 За първи път тази година ще бъде връчен приз „Бяла лястовица" на победителя в конкурса „В света на Йовковите герои". На 9.ХІ., денят, когато се е родил великият писател, първият носител на новоучредената награда ще я получи пред паното с Йовкови герои.Това ще бъде и кулминацията на празника.

Честванията ще завършат със Спортен празник.

Празниците ще бъдат и повод да се отчетат постигнатите успехи през тази година. Ще бъде подредена фотоизложба „ Йовков" - училище за победители". Там ще намерят място малките магьосници от формация „Бяла магия", спечелили награди в международните фестивали „Радост на брега" и „Созополска панорама", Теодора Лазарова от единадесети клас, спечелила престижна дизайнерска награда на международния моден подиум в Полша, хандбалните отбори, които за пореден път спечелиха медали на републиканското първенство и още много наградени талантливи ученици от училището.

Повече информация и програмата на проявите може да се намери на сайта на СОУ „Йордан Йовков" - Бургас: http://www.jovkov.org/

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Двама са светкавично задържани за изнудване в Приморско

Огнен ад в Средец, загинаха баща и две деца

Пожар унищожи бившата постройка на детска градина срещу хотел "Приморец"