Преизбраха Николай Николов за председател на строителната камара в Бургас

         Преизбраха  Николай Николов  за председател на строителната камара в Бургас

Общество 1918 0

Съпротива срещу подготвените закони за строителството оказва сенчестият бизнес, обяви браншовата организация на бургаските строителни фирми

Инж. Николай Николов беше избран за председател на Областното представителство в Бургас на Българската строителна камара. Той спечели поста с мнозинство на проведеното отчетно-изборно събрание на браншовата организация.

Във форума участваха ръководителите на най-големите и утвърдени строителни фирми в Бургас и областта. Това е вторият тригодишен мандат на инж. Николов начело на строителната камара в Бургас.

Председателят на Областно представителство-Бургас на Българската строителна камара Николай Николов работи в сферата на строителството от 19 години насам. Завършил е Висшия институт по архитектура и строителство в София. Започва професионалната си кариера на строителен инженер в СМК-Бургас през 1987 г. От 1993 г. е в частния бизнес. Той е управител на “Билдникс”ЕООД.
От 12 години е член на строителната камара.

Ролята и авторитетът на строителната камара значително нарастват напоследък с развитието на строителния отрасъл и предстоящото приемане на закона за регистрация на строителните фирми.
Към настоящия момент в бургаското представителство на камарата членуват 59 строителни фирми от Бургас и областта, като само от началото на 2006 г. са приети 15 нови фирми, а през предходната година с решение на Областния съвет на камарата са изключени от организацията 6 нередовни фирми, отчете председателят на строителната камара в Бургас инж.Николов.

В събранието на камарата участваха също инж. Наталия Маркова, началник на отдел “Строителство” в община Бургас и инж. Емил Гигов, главен експерт в Българска строителна камара-София.
Строителната камара подпомага информационната дейност, обучението и контактите на строителните фирми с правителствени, браншови и бизнесорганизации в страната и чужбина.
Приемането на подготвения Закон за централния регистър на физическите и юридически лица, извършващи строителство и Законът за строителството са крайно необходими за въвеждане на ясни критерии и правила в бранша и това трябва да стане в най-скоро време.
Тези закони ще гарантират качество и контрол върху строителството.
Те са напълно приложими и няма да попречат на дейността на нито една професионална строителна фирма.
От въвеждането им се нуждаят както строителните фирми в България, така и държавата и цялото общество.
Съпротива срещу подготвените закони в строителството оказва сенчестият бизнес, който не плаща данъци и осигуровки.
Около тази позиция се обединиха в изказванията си всички членове на камарата в Бургас и областта.
На продължилото близо три часа отчетно-изборно събрание те избраха Областен и Контролен съвет на бургаското представителство на Българската строителна камара.
Подготвената от огранизаторите вечеря след работния форум на строителната камара беше дарена на децата от Дом “Ал. Георгиев Коджакафалията” в Бургас, съобщи секретарят на камарата инж. Таня Катърова.


Етикети:

коментари

0

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com