През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. В събота през деня отново ще е слънчево и горещо. Ще се появи слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 34 и 39 градуса.

Вечерта в западните райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, вятърът там ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува хладен въздух. През нощта срещу неделя, на места в западната половина от страната ще се развият гръмотевични бури.

Възможни са значителни валежи и градушки.

Въпреки това за цялата страна е в сила оранжев код, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Атмосферното налягане ще се понижава и в края на деня вече ще е по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива предимно купеста облачност и на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 м - около 28 градуса, на 2000 м - около 20 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток. Максималните температури на въздуха ще са до 30-32 градуса. Температурата на морската вода е 25-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.