Изчезването на 45-годишния Христо Тонев Димитров е истинска мистерия за жителите на село Росен, община Созопол. Мъжът живеел сам в къща, близо до центъра на селото. Работел в Бургас като заварчик в едно от големите предприятия. „Абсолютно нормален живот води, не злоупотребява с алкохол, нито пък е споделял за някакви лични драми“, казаха жители на селото пред БургасИНФО.

Негови колеги се усъмнили, че нещо се е случило, след като Христо няколко дни не се явил на работа, а те не успявали да се свържат с него по телефона. Тогава в селото дошли полицаи, които извършили проверка на къщата му. Оказало се, че той бил оставил вътре документите си, пари, телефон, а ключът за дома му бил на вратата. Всичко изглеждало така, сякаш е излязъл за малко и наблизо, коментираха хората от селото.

Припомняме, че ОДМВР-Бургас днес официално обяви за издирване Христо Тонев Димитров. Мъжът е на видима възраст 40-45 г., ръст: висок – 176-180 см., телосложение нормално към слаб, коса - къса, прошарена към бяла, лице – овално, мургаво, вежди – гъсти, сключени, очи - кафяви, нос – чип. Той е обявен за общодържавно издирване.

ОДМВР-Бургас призовава гражданите, разполагащи с някаква информация относно местонахождението на лицето, да съобщят незабавно в Районно управление - Созопол, на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР!