На завършилия Държавен финал в Ловеч юношите старша възраст станаха носители на бронзовите медали. В мача за бронза момчетата на Иван Радев обърнаха резултата след 4 гола аванс, за да триумфират с 27:25.

“Успехът на дойде никак лесно. Почти през целия турнир основния ни разпределител Хюсеин Хюсеин не игра поради получена контузия още през първия мач от групата срещу Левски. Това доведе до много трудности в организирането на атаката ни, но играта ни в защита беше на ниво. За цялия турнир много добри изяви имаха Ивайло Иванов и Любомир Костадинов. Похвала и за 13 годишния ни вратар Асен Спасов – засенчи някои от по-големите момчета на турнира”, заяви треньорът Иван Радев.

В предварителната група “Б” Фрегата записа победа над Левски с 18:16, загуба от Ловеч с 20:17 и победа над “Спартак” Варна с 20:19. На полуфинала загубихме от “Локомотив” Горна Оряховица с 25:14г. Шампион на турнира стана “Осъм” Ловеч.

След края на сезона дойде време за равносметка на спортно-състезателната година.

Постигнатото може без капка съмнение да бъде наречено – най-успешната година на подрастващите на Фрегата.

Последователно:

– момчета до 11 години – вицешампион на Зона “Тракия”,

– момчета до 12 години – бронзов медалист на България,

– юноши младша до 14 години – Шампион на България и Вицешампион на Купа “България”,

– юноши старша до 16 години – Бронзов медалист на България и Вицешампион на Купа”България”,

– младежи до 19 години – 4-то място в България и Носител на Купа “България”,

– мъже 5 -то място “А”РХГ.

Ръководството на Фрегата, благодари на всички момчета, треньори, родители и привърженици за отдадеността по време на тренировките и състезанията. Всички вече знаете какво е да имаш дух на победител. Пожелаваме ви весело лято. Подготовката за новия сезон стартира на 01 септември.

И този сезон хандбалистите на „Фрегата” пътуваха на турнири с помощта на основния си спонсор – транспортна фирма „М-Бус”.