15-20 младежи на възраст около 20 години, със символичните спортни атрибути, в момента са обсадили тротоара край 16-ти блок на бургаския бул. „Димитър Димов“ край Морската градина. Причината е катастрофирал стар, очукан автомобил, наподобяващ „Фолксваген“, който е изваден на пътя и съвсем не може да бъде разпозната марката и модела му. Това обаче изобщо не пречи на бурните реакции на младежите наоколо, очевидно компания, подкрепяща шофьора. Секс фантазиите им, мерациите им и всякаквите им закани и опити за сплашвания обаче са емблематични.

„Карах една да ми духа и катастрофирахме, айде стига си снимала мааааааааааа“, бяха част от репликите на младите стожери и свидетели на катастрофата, облечени с характерни спортни "костюми", показващи развити мускули.

На място беше единствен репортер на БургасИНФО, когото групата младежи се опита да прогони с цинизми, заплахи и всевъзможни други екстри. Тъй като не успя, бандата пристъпи към следващото оръжие – снимане с многобройни телефони директно в лицето, но не като начин да покаже истината, а за "респект".

„Ще ти взема телефона мааааааааа“, крещеше младеж, очевидно вдъхновен от лятната вечер. Сигнализирахме присъстващите на място полицаи, които обаче реагираха по следния начин: "Обадете се на пресцентъра". Едната патрулка веднага след това напусна мястото, а другата остана, за да продължи да си разговаря с участниците в ПТП-то. Полицаят на шофьорското място реагира едва, след като лампата на телефона на единия от младежите светна в лицето му. „Престани с това“, замахна с ръка той и до там спря с грижите си за сигурност. Всъщност драмата не е в записа от камери, а опитът на младежите по този начин да упражнят натиск върху медии да не бъдат отразявани. Нито заплахите, нито цинизмите, нито поведението им обаче събуди полицаите в двете патрулки, заети просто да попълват протоколи от катастрофата. Утре БургасИНФО ще подаде сигнал за случая, тъй като той не е първият за заплашвани колеги по време на изпълнение на служебните им задължения и липсата на реакция на място от органите на реда, въпреки цялото ни уважение към тях.

За сведение, тъй като младежите и полицията бяха заети да уточняват подробностите от катастрофата, публикуваме поста на жена в групата „Шофьори Бургас“. Той е показателен.

„Преди малко изживях един от най- ужасните си кошмари и още треперя. В ж.к. „Лазур“ до 16 блок, покрай Морската градина, две коли си правеха гонка. Всичко стана за секунди, едната кола изпревари другата и "летеше" срещу мен в насрещното, после започна да криволичи и се завъртя и "заби" в храстите. Слава на Бога няма жертви, но ако имаше пешеходци, ако се беше натресъл в мен???? Дори си мисля, че за да избегне челна катастрофа с мен сви рязко в дясно. Возех двете си деца с мен. В момента плачат и не мога да ги успокоя. Питам тук ли е мястото за гонки? Ако не ви е мил живота, си го давайте където поискате, но пазете тези които искат да живеят!