Много ми е тежко да съм в ареста, не мога да спя. Аз съм йога и обикновено спя с вдигнати крака. Храня се веднъж на ден. Има много захар в храната, а аз не съм знахар. Това заяви в Бургаския съд руснакът Митрадевананда Свами, издирван за убийство и гавра с деца от Интерпол. Апелативният съд в Бургас днес ще реши дали да продължи задържането му. Руски медии го определят като главатар на руска порно секта.


От април миналата година той пребивава законно в България, преминал е през процедура за продължително пребиваване у нас. На 29-ти май по собствено желание се явил в сектор Миграция , за да му се удължи срокът на пребиваване. След като документите му са приети, не е установено основание за отказ, той лично е ппоискал проверка, твърдеше днес защитата му пред съда.

Получил информация от познати в Русия, че е издирван. Тогава станало ясно, че е издирван с червена бюлетина от Интерпол.

Живее в Бургас, на ул. Константин Фотинов 1. Разполага с достатъчно седства, за да продължи престоя си у нас. Защитата му поиска домашен арест.

Издрива се и още едно лице – Таттяна Северцова.Тя е пусната под домашен арест от Окържен съд в Бургас.

„Как може да се укрия, като делето е от 2016 г. Това е политическа поръчка, ще искам политическо убежище. Всички, които се приближат до мен, се обявяват за издирване от Интрепол.“, каза Митрадевананда.

Жена му се намира в Лос Анжелис. В България дошъл първо с нея.

Вижте какво съобщават по случая в руските медии. Видео НТВ: