Потресаващи подробности за жестоката касапница в руенското село Снягово разказа служебният адвокат на обвинения в убийство и опит за убийство 43-годишен Мехмед Юсеин – Златко Златев, в кулоарите на съда. Версията на мъжа е, че убитият Ерджеп, който е новият мъж на бившата му съпруга – Айше, е заплашвал дъщерите му. Припомняме, че Мехмед има две дъщери от брака си с Айше, които след развода им, живеят с майка си.

Мехмед влязъл в къщата в Снягово въоръжен с нож, вила и фенер. Според служебния му защитник Златко Златев ножът бил за самозащита, в случай, че новият мъж на бившата му съпруга, му скочи насреща. Вилата била за сплашване. Мехмед Юсеин разказал пред адвоката си, че убитият Ереджеп го бил тормозил. Когато той влязъл в дома на Ереджеп в Снягово, бившата му жена Айше изпаднала в паника и започнала да крещи, за да събуди родителите на настоящия си мъж, които спели на долния етаж. Тя излязла от къщата и започнала да вика. Мехмед я ударил с пръчка по главата, за да спре, защото щяла да събуди децата. Според адвоката му, Мехмед не знаел, че Ереджеп е мъртъв. Опитал се в 1 часа във фаталната нощ да звънне на свой познат от листата на ДПС, но той не му вдигнал телефона, а след това си загубил апарата, твърди адвокат Златев. Мехмед разбрал едва вчера, по време на разпита в полицията, че Айше е бременна.

Мехмед не помнел къде са ножа и вилата. Искал да види децата си, но не му ги давали. Според него дъщерите му били тормозени от новия мъж на майката. Той ги бил заплашвал с думите: „както ги гледам, така ще ги гледам и чу*ам“. Дъщеря му се свързала с него разстроена по скайпа.

Съдът остави Мехмед Юсеин в ареста. „Това, което си извършил, по начина, по който си го направил, говори за агресивност и жестокост. А то не е само. Утре може да те стегне шапката и да решиш, че трябва да отмъщаваш за нещо на бившата си любима. Имаш предходни осъждания, укрил си се.“, каза съдия Марков на обвинения.