Капачки, които могат да напълнят до горе цял автомобил събраха децата от детска градина „Славейче” в Бургас. По повод Първи юни – Денят на детето и с идеята да помогнат на новородените бургазлийчета, малчуганите се включиха в инициативата на УМБАЛ Бургас, която набира сили през последната година в морския град. Под мотото „Дари капачка, спаси живот” тече благородната кауза за закупуване на кувьоз за Отделението по неонатология. Така ненужните капачки ще бъдат превърнати в животоспасяваща апаратура за нуждаещите се новородени бебета.

Само за седем месеца от старта на инициативата една трета от необходимата сума вече е събрана. В кампанията постоянно се включват детски градини, училища, фирми, нестопански организации, отделни лица и семейства. Капачки в Бургаската болница пристигат от цялата страна. Но най-активни са децата на Бургас – най-малките в детските градини, с помощта на своите учители и родители, както и по-големите ученици от всички училища в града.

УМБАЛ Бургас благодари на всички дарители и продължава да събира капачки. Можете да ги оставите при портиерите на двата входа на болницата. Отделението по неонатология дава отчет и на дарителите, които закупиха от благотворителните му календари – със събраната от календарите сума е закупен нов монитор за проследяване на жизнените показатели на новородените, заедно с консумативи към него.