Северният плаж в Слънчев бряг е изцяло готов и обезпечен със спасители. Няколко мобилни двойки извършват ежедневен обход още от 15 май, макар сезонът да не е открит официално. От 1-ви юни морските гардове ще дежурят на вишките. За безопасността на плажуващите са осигурени 22 поста с по двама спасители. На ивицата е изграден медицински пункт с мобилен реанимационен екип и линейка. По целия плаж са поставени чадъри и шезлонги, пясъкът е обезпаразитен и почистен. Свободната зона за безплатно плажуване е повече от 50%. Платените екстри като чадър и шезлонг ще струват по 8 лева.

В първия ден на юни, Северният плаж ще бъде официално открит и ще бъде даден старт на туристическия сезон. На пясъка ще има разнообразни екстремни забавления и спортове. Туристите ще могат да избират между двайсет вида атракциони. Екстремна подводна акула, скоростни джетове и водни парашути са част от развлеченията, които вдигат адреналина. Ще има още рингобалони, банани и моторници за разходки.

Този сезон Северният плаж е изцяло променен и с нова визия. По разпореждане на новия наемател „Булимпекс” АД много от незаконните барове и ресторанти, изградени незаконно върху пясъка бяха премахнати. „Дадохме обещание, че ще преобразим плажа и го изпълняваме стриктно. Останалите незаконни заведения, които не успяхме да съборим, заради влизането на забраната за строителство, ще бъдат премахнати след края на туристическия сезон. Изпълнили сме всички изисквания, съгласно наемния договор и догодина ще кандидатстваме за „Син флаг”. Но най-важната ни задача в момента е да гарантираме живота и здравето на туристите и да не допуснем инциденти”, казаха от стопанисващата фирма.