„Съжалявам! Досега не съм употребявал алкохол. Никога не съм посягал към наркотици. Бях на банкет с колегите си и не знаех, че всичко ще свърши така. Затворът ни прави по-злобни, не ни помага. Това е истината. Не искам да лежа в затвора.“, каза 22-годишният Кирил Нойков, който помете Спешния център в МБАЛ „Бургасмед“ и стана известен като бияч на лекари. В момента в Районен съд-Бургас тече гледането на мярката му за неотклонение.

В един момент всичко се сринало. Гледали го с други очи, защото лежал в затвора.


Адвокатът на Кирил – Дарина Маджарова, изрази от името на клиента си съжаление за случилото се. Тя не била запозната с резултатите от прегледа на Кирил в следствения арест. Имал белези по гърба и ръцете. Не заслужавал такава разправа. Адвокатката му го наричаше с умалителното име Кирчо. Тя смята, че спрямо него е упражнено насилие, затова иска да се изиска от затовора сведение за установеното. Тя настоява и за експертиза за психическото му състояние в момента, в който е извършил побоя.

Кирил е отраснал в дом, той е от София, но в момента живее в Бургас и работи във фирма за почистване.

Хазяинът му поискал да прекрати наема и той повече да не живее в апратамента му в „Меден рудник“.

Прокурор Ганева поиска той да бъде задържан под стража, защото има опасност да се укриие, тъй като не е с постоянен адрес в Бургас.

Според адвокат Маджарова пък той не е проявил съпротива при задържането си. Като плюс за Кирил тя изтъкна, че от 2016 г. няма регистрирани криминални прояви. Той имал вродено сърдечно заболяване, а в следствения арест нямало условия, което би могло да бъде реална опасност за живота му. Защитата поиска по-лека мярка за неотклонение, защото психически не бил добре, имал и сърдечни проблеми. Бил лежал в психиатрични клиники. Адвокатката заяви, че той никога не бил наранил човек и това, че имал татуировки на лявата ръка, не означавало, че вземал наркотици.

Съдът ще се произнесе в 15,40 часа.