Петък вечер и вали дъжд, но за меломаните това ще е легендарна вечер, защото българските рок-динозаври от "Контрол" ще представят новият си албум "9" на бургаска сцена.

Албумът „9“ се състои от четиринадесет парчета в характерното за КОНТРОЛ бързо темпо. Името на албума не е избрано случайно – освен броя животи на котките и целия сакрален товар, който носи деветката, това е и деветият по ред официално издаден носител с музика на групата. Мастерингът пристигa чак от Сиатъл и е дело насамия Chris Hanzsek, продуцирал едни от най-известните сиатълски гръндж банди от 80-те като The Melvins, Soundgarden, Malfunkshun, Skin Yard, Green River и др.

Както винаги музиката към албума е на тандема Владо Попчев/Тони Тенев, като парчето „Това е песента“ е типичната „крезовска“ пънкария, синтезирана кратко и ясно в две минути. Оказва се, че групата е чакала години гласът на Иван Гатев, за да прозвучи така безкомпромисно, а и песни стояли „на склад“ да видят най-сетне бял свят. Албумът е изцяло продуциран от Огнян Кьосовски, с дейното участие и на останалите трима от бандата и се издава под шапката КОНТРОЛ.

"За бургаските фенове сме подготвили шоу, за което ще се говори дълго!", каза продуцента и барабанист на групата Оги Кьосовски за БургасИнфо и добави, че освен новите песни, ще изпълнят и всички любими контролски хитове.

Известна част от парчетата няма да са новост за феновете. Песните „Герой“, „Това е песента“, „Страхлив Пенсионер“ и „Далавера“ излизат като сингли, придружени с видео клипове и са представяни на концерти и фестивали в цялата страна.

На официалния концерт-промоция тази вечер в Бургас, освен целия албум „9“, групата ще изпълни и всички любими контролски хитове. Всеки ще има възможност да се снабди със CD-то още по време на концерта. Лятото се очертава доста натоварено за групата с участия във фестивали из страната, а есента обмислят издаването на албума „9“ и на винилова плоча.

Билети се продават на входа на БАР БЕЗ ИМЕ, начало на купона - 22:00 часа. Вход 10 лева.