Съжалявам, малко се обидих на жената, тя ме притискаше, каза шокиращо биячът Живко Кючуков, който с агресията срещу възрастна жена на спирка в Бургас потресе цялата страна. Пред Районния съд в Бургас днес той заяви, че пие хапчета ...за сън. „И аз съм човек, искам да се прибера вкъщи“, каза той по време на съдебното заседание. Живко изглеждаше дезориентиран, сякаш не знаеше къде се намира. Първо поиска пробация, като не разбираше, че в случая не се определя наказанието му, а мярка за неотклонение, а после настоя за домашен арест. Съдът ще се произнесе в 16,30 часа.

Днес стана ясно, че през 2012 година е осъждан за престъпление срещу собствеността, за което е реабилитиран. Обвинението счита, че има реална опасност да извърши друго престъпление или да се укрие, затова настоява той да бъде задържан под стража. Вчера полицаите са го търсили на три адреса и не са го намерили.

Служебният адвокат на Живко – Благой Потеров заяви, че делото е скандално. В съдебната зала той повтори думите си, които каза минути преди това пред журналисти в кулоарите, че като гражданин не може да се съгласи с това, което Живко е извършил. „След като се запознах с доказателствата, считам, че той страда от психично заболяване.“, каза Потеров. Живко два пъти е бил на лечение в психиатрия с диагноза параноидна шизофрения. Потеров смята, че извършената психиатрична експертиза не дава анализ дали той е разбирал какво е направил, затова иска нова – тройна експертиза.“Колкото и да е шокиращо, ще се присъединим към прокурора за мярката за неотклонение, но само, ако бъде извършена нова експертиза и се проведе лечение, защото извършеното от него не е от нормален човек и няма логика“, каза защитникът.

Живко е със средно образование, неженен, не работи.