42-годишният барман Добрин Пасков, който беше задържан в бургаския ж.к. „Зорница“ заради раница с метамфетамин и прекурсори за производство на дрога, заяви в съда, че чантата не е негова. „Тя може да е на всеки“, заяви той пред Районния съд в Бургас, където в момента се гледа мярката му за неотклонение.

Пасков е привлечен като обвиняем за това, че в обитаван от него апартамент, без надлежно разрешително, държал раница с високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с цел разпространение. Обвиняемият създал условия за извършване на намисленото престъпление, преди да е започнало неговото изпълнение, а именно подготвил средства за производството на наркотични вещества, прекурсори – 10, 760 г. и други вещества.

Припомняме, че Добрин беше задържан, след като разигра екшън, при който служители от Пето Районно управление – Бургас оказвали съдействие на служители от EVN по отношение неправомерно прикачване към електропреносната мрежа, осъществено в апартамент, разположен на петия етаж във вх. 4 на бл. 37 в ж.к. „Зорница“. Апартаментът бил собственост на криминално проявения и осъждан Добрин Пасков, 42 годишен от Бургас. При позвъняване, входната врата е била отворена от непознат мъж, който виждайки полицейските служители, се скрил в апартамента и се заключил. При извършения оглед под терасите на жилището е била намерена изхвърлена туристическа раница, съдържаща оборудване и прекурсори за производство на наркотични вещества. Открито е било и около 3-4 грама жълтеникаво кафяво вещество, реагирало при направения полеви нарко-тест на метамфетамин. В апартамента, освен собственика – Добрин, са установени и задържани: криминално проявеният Б.П., 37 годишен от Бургас и 26-годишната И.Т. от Бургас. И тримата са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа. В резултат на полицейските действия е констатирано, че намереното наркотично вещество и вещите за производство на метаамфетамин са собственост на Добрин, който успял да ги изхвърли през терасата на жилището си, след като разбрал за посещението на полицаите, оказващи съдействие на служителите от EVN. От извършения оглед на електромера на апартамента е установено, че кабелът, захранващ жилището е демонтиран от изходящата клема и монтиран към клема на единия от кабелите на захранващите магистрални фази, като по този начин апартамента се захранва с електроенергия, която не се отчита от електромера.