"Ядосаният съсед излезе на прозореца и директно насочи пушката си към нас с викове и обиди, никой не знаеше точно какво е оръжието. Изкара ни акъла. Всичко можеше да се случи, още повече, че наблизо, зад блока, има пейки, играят деца, постоянно минават хора". Това разказаха пред БургасИНФО работници, извършващи санирането на блок 40 в бургаския ж.к. „Славейков“, които вчера бяха подгонени от жител на вход с въздушна пушка (ВИЖ ТУК). Според техните твърдения мъжът бил солидно почерпен в ранния следобед, твърдял упорито, че гневът му изригнал, заради камъчета, падащи върху климатика му. „Уредът е покрит, какво му пречи? Ние не сме в художествено ателие, правим ремонт, съобразяваме се с всички изисквания за обедна почивка, но не можем да не работим. Очевидно после съжаляваше за случилото се“, казаха работници.

След пукота от пушката, на място са пристигнали полицейски патрули, но при вида им, съседът се заключил в апартамента си. Часове по-късно обяснявал пред работниците, че всъщност нямал намерение да стреля и само проверявал за налепи оръжието на светлина срещу слънцето.

Работата по санирането на блока продължава и днес усилено, като случаят с гневния съсед бързо се разпространи сред момчетата по скелетата.