Когато съм под домашен арест по цял ден гледам телевизия, а трябва да работя, защото живея в мизерия. Това каза Борислав Йорданов, който е обвинен в убийството с юмруци и чиния в главата на хазяина си Пламен Панайотов. Кървавата разправа стана в апартамент на ул. „Сан Стефано“ в Бургас миналия юли и потресе морския град.

Йорданов беше месеци наред под домашен арест във фамилната си къща в Чирпан. Тези от приятелите му, които не са се отдръпнали от него, го посещавали, но това не променяло много ежедневието му. В къщата живеел сам, като се издържал от пенсията на родителите си. „Преди работех в строителна фирма, сега отново искам да това. Трябва да работя, нямам имущество и доходи“, каза Борислав веднага, след като Апелативният съд в Бургас го пусна на свобода в четвъртък, както БургасИНФО вече съобщи.

Припомняме, че Апелативният съд в Бургас се произнесе с определение, с което уважава искането за промяна на мярката за неотклонение от „домашен арест“ в „подписка“. Съдът се мотивира с изтеклия 8–месечен срок от задържането на Йорданов. „Продължителността на ареста на обвиняемия се явява извън сроковете в НПК, поради което съдът е длъжен да го освободи.. Доколкото не е изтекъл максималният срок от една година и шест месеца, след който законодателят поставя забрана за продължаване на каквато и да е мярка за процесуална принуда, следва да бъде взета мярка „подписка“, се посочва в определението на въззивния състав.