Танцов клуб „Чайка” празнува 15 години, извива най-кръшното хоро

Танцов клуб „Чайка” празнува 15 години, извива най-кръшното хоро

Общество 717 1

Всички любители на фолклорния танц могат да се насладят на спектаклите на танцов клуб „Чайка”, който днес отбелязва 15 години на сцена. Специално за годишнината „Чайка”  организира две представления – първото е тази вечер (петък)  от 19:00ч. в залата на Бургаската опера, а второто – утре, събота, от 18:00ч. в Народно читалище „Просвета” в Поморие.

„Спектакълът „ Хоро е пусто без тебе” има за цел да пресъздаде женски и мъжки обредни практики, изпълнени от групи за традиционен фолклор и техните естествени наследници – танцов клуб „Чайка”, в съчетание със съвременна авторска и изпълнителска интерпретация от Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина” и студентски ансамбъл при Югозападен университет „Неофит Рилски””, споделя ръководителят на групата Лиляна Христова, която е и един от хореографите.  В юбилейните концерти  участва и женска фолклорна група от село Козичино.

Спектаклите се осъществяват с помощта на Медико-диагностична лаборатория „ЛИНА".

 

Етикети: танцов клуб Чайка, лаборатория ЛИНА, Бургас

коментари

1

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com

19.05.2017
09:59

BAI MILE

BRAVO !!!!!!! TAM SME !!!!!